Hovboots

Hovboots- ett alternativ till traditionella järnskor

Ömfotad häst, skadad hov, tappat sko...Det är då de kommer fram. Hovboots-Hästens reservhjul för några och det enda alternativet för andra.


Exempel på två sorters hovboots:


Old Mac´s
Easy BootFakta Hovboots

*Hovboots är en känga som "träs över" hoven som ett alternativ till järnskor. Bootsen används som ett akut skydd för en trasig/skadad hov, vid tappsko eller som ett fullgott alternativ vid arbete.

*Hovbootsen finns i flera olika utföranden och tillverkas i plast, gummi, neoprene och läder.

* Det är viktigt med rätt storlek på bootsen. Mät noga. Det viktigaste måttet är hovens bredd. De flesta hovbootsmodeller går att reglera en aning i både längd och bredd(hoven måste ju ges möjlighet att växa mellan verkningarna) men det finns också mer begränsade bootsmodeller som kräver en extra noggrann utprovning. Normalt krävs en större storlek för fram- än för bakhovarna.

*En del boots levereras med skydd- gaiters- som gör att det kommer in mindre smuts i bootsen.Hos andra kan man köpa till gaiters som ett extra tillbehör.

*Hovboots i plast/gummi blir enklare att hantera om de är varma. Förvara dem i uppvärmt rum eller spola dem under varmvattenkranen en stund innan du ska använda dem.

*Var noga med att hoven är ren innan du sätter på hovbootsen.

*Låt inte helt nya hovboots sitta på för länge de första gångerna du använder dem.

Så här mäter du hoven för att hitta rätt storlek på hovbootsen.


Kommentarer

Populära inlägg